MENU

Anmeldt: Tribalistas!

Tribalistas er tilbake! Den brasilianske supergruppa lanserte nettopp sitt nye album – 15 år etter debuten og storsuksessen i 2002. Men har stjerneartistene Marisa Monte, Arnaldo Antunes og Carlinhos Brown egentlig noe å komme med i dag?

 

 

Men aller først: Lytt til musikken mens du leser videre! Her på smakebiter på Spotify og lenger ned hele plata på YouTube.

 

 

Så til spørsmålet: Har de noe å komme med? Ja, definitivt. Dette er nydelig, stemningsfull, brasiliansk popmusikk. Stort sett akustisk, og iblandet en del tradisjonelle brasilianske rytmer. Moderne MPB kan vi kanskje kalle det? Så for de som likte Tribalistas i 2002 er det bare å kjøre på.

Samtidig er det overraskende gjenkjennelig. Melodiene er enkle og elegante. Marisas Montes lyse og klare vokal ligger over et lydbilde preget av akustisk gitar og forsiktig perkusjon. Veldig ofte synger hun og Arnaldo Antunes parallelt, helt likt, mens Carlinhos Brown av og til kommer inn fra sidelinja med sin malmfulle bass. Dette er to grep som er med å gjøre det hele gjenkjennelig 15 år etter.

Blir det hele litt kjedelig, litt repetisjon? Nei, det blir ikke det. Likevel havner ikke denne plata blant favorittene. Problemet, i hvert fall for meg, er at denne musikken er litt for treig til å danse eller vugge til, men samtidig litt for intens til å slappe av med. Den krever en type oppmerksomhet jeg sjelden har.

Det er ikke dere det er noe feil med, Tribalistas, det er meg…

 

 

Her: Mer om musikk på BrasiLeira

 

 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 5. september 2017

Filled Under: kultur, kunst, MPB, musikk

Views: 1348

Comments are closed.