MENU

Presidentvalget: Lula og FHC på banen

Etter at det ble klart at Marina Silvas stemmer blir avgjørende i andre valgomgang 31. oktober, satser de gjenværende kandidatene alt de kan på å kapre de grønne velgerne. Nå er to presidenter på banen.

Sittende president Lula har kontaktet Marina Silva for å forsøke å få henne til å støtte Dilma Rouseff (PT) offentlig. Det samme har tidligere president Fernando Henrique Cardoso gjort for sin partifelle José Serra (PSDB).

De vil ikke lykkes. Marina vil etter all sannsynlighet ikke støtte en kandidat direkte. Hun vil forhandle politikk, og har bedt om at Dilma og Serra kommer med sine regjeringsplatformer. Dermed er det opp til dem å komme Marina i møte på hennes kjernesaker, miljø og utdanning.

20 millioner stemmer står på spill. Miljø og bærekraft blir derfor et mer sentralt tema i andre valgomgang, akkurat slik Marina Silva og hennes strateger hadde sett for seg.

Anbefaler denne saken i storavisen Estado de São Paulo: «Questão ambiental ganha força por apoio de Marina»   http://www.estadao.com.br/estadaodehoje/20101006/not_imp620985,0.php

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 6. oktober 2010

Filled Under: FHC, Lula, Marina Silva, valg 2010

Views: 1209

Legg igjen en kommentar