MENU

Presidentvalget: Den siste TV-debatten

I går kveld gikk den siste TV-debatten mellom presidentkandidatene i Brasil på TV Globo, den største kanalen i Latin-Amerika.

Debatten var forsiktig. 0-0 mellom de to kandidatene med størst oppslutning, Dilma Rouseff (PT) og José Serra (PSDB), ifølge kommentatorer i Brasils ledende avis, Folha de São Paulo.

Dilma og Serra benyttet ikke denne siste muligheten til å angripe hverandre. De valgte i stedet å rette sine spørsmål til de to andre kandidatene i debatten, Marina Silva (PV) og Plino de Arruda Sampaio (PSOL).

Marina Silva fortsatte sin linje de siste to ukene med å kritisere både Dilma og Serra. Det har gitt henne høyere oppslutning i meningsmålingene.

De to siste målingene viser at Dilma ligger stabilt rett over 50% oppslutning. Serra ligger i overkant av 30%, Marina på ca. 15%. Blir dette valgresultatet på søndag, vil Dilma vinne i første valgomgang og få et sterkt mandat til å videreføre sittende president Lulas politikk.

Hvis Dilma ikke får over 50%, går det til en annen valgomgang søndag 31. oktober mellom de to kandidatene med størst oppslutning. Både Serra og Marina satser på å gå til andre runde.

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 1. oktober 2010

Filled Under: Dilma Rouseff, José Serra, Marina Silva, valg 2010

Views: 1065

Legg igjen en kommentar