MENU

Pave Frans i Brasil

Pave Frans er i Brasil denne uka, på sin første reise utenfor Europa. Brasil er verdens største katolske land, men andelen katolikker er lavere en noensinne. Her er et innlegg i feriemodus.

Pope Francis and Dilma

Pave Frans og Brasils president Dilma Rousseff.  Foto: Luca Zenarro/Epa/Pool

 

Paven er i Brasil for å delta i en katolsk ungdomsfestival i Rio, kalt Jornada Mundial da Juventude (JMJ) på portugisisk. Minst én million unge katolikker var ventet til byen. det første som møtte paven var trafikkork fra flyplassen…

 

Argentina mobber Brasil

Da den nye paven skulle utpekes i vinter, var det både brasilianske og argentinske kandidater i finaleheatet. Det ble argentinske Jorge Mario Bergoglio, som tok navnet Frans. I Argentina var det stor fest, tross mistanker om at den nye paven hadde noen svin på skogen under militærdiktaturet. Og i tradisjonen tro lot de ikke sjansne gå fra seg til å spøke med erkerivalen Brasil. Sjekk denne fantastiske pave-cumbiaen:

Færre katolikker enn noensinne

Brasil er det landet i verden med flest katolikker. Omtrent to tredjedelr av Brasils snart 200 millioner innbyggere er katolikker. Men andelen har falt raskt. les mer her: Religiøs revolusjon i Brasil.

 

Sjekk disse innleggene for mer info:

Boston Globe: Frenzied crowd greets Pope Francis in Brazil

Dagbladet: Hyllest, kaos og vold da pave Frans km til Brasil

 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 24. juli 2013

Filled Under: religion, Rio de Janeiro

Views: 1915

Legg igjen en kommentar