MENU

Overveldende! Slik har det vært å lansere boka «Kampen om regnskogen»

Stolthet. En enorm lettelse. Og en liten touch av «den som ler sist, ler best». Det er noen av følelsene jeg sitter igjen med etter fire års jobbing og ti dager med intervjuer, omtaler og anmeldelser av boka «Kampen om regnskogen. Sannheten om Norge i Brasil». Her er bilder og de fire mest følelsesladde øyeblikkene (så langt)…

Mottakelsen har vært helt overveldende. Hadde aldri drømt om noe sånt.

.

Øyeblikk 1: Hos forlaget Res Publica for noen uker siden. Vi snakker gjennom hvordan boka skal lanseres. Den skal sendes til en liste med anmeldere, aviser og Brasilkjennere. Forlaget kontakter litteraturhus og festivaler. Jeg bør skrive noen kronikker. Så sier noen at den skal anmeldes i Bokmagasinet i Klassekampen, sannsynligvis 22. februar. Akkurat da kom den store skjelven. Instant andpusten. Hjertet vibrerte. Pulsen gjorde et stavhopp. Nervøs! Så mye avhenger av gode anmeldelser. 

.

Øyeblikk 2: Den første anmeldelsen, i Dagbladet, 14. februar. Forlaget har tipset. Jeg våkner uvant tidlig og sniker meg ned på Kiwi på hjørnet. Tør ikke åpne der, men tripper opp i leiligheten, setter meg ned ved frokostbordet og blar forsiktig opp. PANG! En rød femmer triller mot meg fra et tosiders oppslag med digert bilde og krigstyper. O lykke! Jeg hopper rundt på kjøkkenet og jubler. 

Og så: SMS fra forlaget forteller at jeg har kronikken i VG samme dag. Er det mulig?

.

Dagbladet, 14. februar

.

VG, 14. februar

.

Øyeblikk 3: Dagen etter, 15. februar. Nytt tosiders oppslag i Dagbladet! Denne gangen et intervju med meg. Jeg visste jo at det ville komme, men ikke så stort, og ikke med en så konfronterende vinkling. Og samtidig: Strålende anmeldelse i Finansavisen og Vårt land! Og intervju i Bistandsaktuelt!

.

Dagbladet, 15. februar

.

Finansavisen, 15. februar

.

Vårt Land, 15. februar (?)

.

Øyeblikk 4: Lørdag 22. februar. Jeg vet at denne dagen skal anmeldelsen komme i Klassekampens Bokmagasinet. Vi abonnerer, så avisa ligger åpnet på frokostbordet når jeg står opp. En helt nydelig anmeldelse. Det som varmer mest: «Opprullinga er spennende som en krimhistorie.» For det er jo det jeg har jobbet så mye med; å gjøre det leseverdig, drivende, spennende. Posjonere ut opplysninger og fakta riktig. Skrive gode overganger og avslutninger. Lage cliffhangere som er akkurat passe tabloide. Jeg har klart det!

Og som om ikke det skulle være nok: Rett ved siden av anmeldelsen står ukas anbefalte fra landets beste bokhandel Tronsmo. Der er boka mi. Hurra!

.

Bokmagasinet, Klassekampen, 22. februar

…..

Jada, jeg vet jeg maser om denne lanseringsfesten. Men det er kjempeviktig for meg å feire sammen med familie, venner og kjente. Det er seks år siden siste gang, så hold ut litt til: 

Velkommen til lanseringsfest på Kulturhuset i Oslo, torsdag 5. mars. Klikk her for å komme til Facebook-arrangemetet.

https://www.facebook.com/events/2543926779186951/

.

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Comments are closed.