MENU

Menneskerettigheter i Amazonas

Endelig er rapporten her! Mennskerettigheter og ressurskonflikter i Amazonas er navnet. Her kan lese mer og laste ned hele rapporten.

Menneskerettigheter i Amazonas

 

I august var jeg i Peru for å gjøre research til en rapport for Regnskogfondet. Det var da jeg ble nektet innreise til et urfolkslandsby i Amazonas. Les mer her: Adgang forbudt!

Hovedkonklusjonen er at dagens økonomiske modell for Amazonas, kjennetegnet ved rask utvinning av naturressurser, skaper flere og mer intense sosiale konflikter. Urfolks områder er under sterkt press, og mennskerettighetsforkjemperne blir angrepet. Last ned hele rapporten ved å klikke her.

Rapporten ble lansert på et fagseminar på Miljøhuset i Oslo seint i september. Her kan du lese Regnskogfondets omtale av rapporten og anbefalingene til norske myndigheter.

God lesing!

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 9. oktober 2013

Filled Under: Amazonas, menneskerettigheter, Peru, Regnskogfondet

Views: 1360

2 Responses to Menneskerettigheter i Amazonas

  1. […] Enda verre er det for indianere, lokale fagforeningsledere og miljøvernere. Konfliktene i Amazonas blir flere og mer intense. I høst skrev jeg en rapport for Regnskogfondet om akkurat dette: Mennskerettigheter og ressurskonflikter i Amazonas […]

  2. […] Menneskerettigheter og ressurskonflikter i Amazonas (skrevet for Regnskogfondet høsten 2013) […]

Legg igjen en kommentar