MENU

Men torturistene går fri

Fradag 2. januar hadde jeg en kronikk i Dagsavisen. Den tok utgangspunkt i rapporten fra den brasilianske sannhetskommisjonen som ble lansert 10. desember, her i Norge fullstendig i skyggen av fredsprisutdelingen samme dag. Les hele kronikken her.

 

bilde(32)

 

Kommisjonen konkluderer med at regimets menneskerettighetsbrudd var så omfattende at de må regnes som forbrytelser mot mennekseheten. Likevel vil torturistene og drapsmennene sannsynligvis gå fri på grunn av en omstridt amnestilov fra 1979, til tross for at den interamerikanske menneskerettighetsdomstolen har fastslått at loven ikke kan stå i veien for straffeforfølgelse.

Presidet Dilma Rousseff ble selv torturert under diktaturet. Hun kommer fra et parti (PT) som i stor grad ble bygd opp rundt motstanden mot diktaturet. Hun og partiet har all interesse av at de skyldige blir dømt, men de tør ikke fremme saken fordi det ville vært for kostbart politisk. Dette viser, blant annet, hvor stor politisk innflytelse de militære og deres støttespillere fortsatt har i Brasil.

Les hele kronikken her.

 

Lese mer?

Sannhetskommisjonen er klar 

Hvorfor er de militære mot en sannhetskommisjon?

 

Skjermbilde 2015-01-05 kl. 11.17.15

 

 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 5. januar 2015

Filled Under: diktatur, Dilma Rouseff, historie, menneskerettigheter

Views: 1530

Legg igjen en kommentar