MENU

Lenine: trollmann med strenger og melodier

Få av dagens brasilianske artister er mer mangfoldige, anerkjente og premierte enn Lenine. Sanger, låtskriver, gitarist, arrangør og produsent, vokst opp i Recife men har hatt Rio som base hele karrieren. Han har samarbeidet med alle, og i tillegg har han hatt noen skikkelige kanonhits selv. La oss starte med den første og største: Jack Soul Brasileiro fra 1999, her live i svært format med orkester og blåsere og alt mulig:

Denne sangen oppsummerer mye av det geniale med Lenine. De fengende melodiene, den kule vokalen, kombinasjonen av rock med tradisjonell folkemusikk fra Nordøst-Brasil og ikke minst genialt gitarspill.

Neste sang er bare han og gitaren. Det er samtidig neste store suksess i hans karriere, O Homem dos Olhos de Raio-X (mannen med røntgensyn) fra 2003. Og sannelig dukker det ikke opp en strofe Jorge Ben mot slutten også…

I 2004 spilte han inn et fantastisk live-album i Paris. Kun tre på scenen: Lenine, den cubanske kvinnelige bassisten Yusa og den argentinske perkusjonisten Ramiro Musotto. Her har jeg plukka ut en nydelig, litt roligere sang derfra, Anna e eu (Anna og jeg). Sjekk den 3 minutter lange berimbau-soloen mot slutten!

Og i dag? Forrige helg hadde han avslutningskonsert for turneen etter det siste albumet, Labiata fra 2008. Her er videoen for førstesingel Magra (mager). Akkurat som den skal være: Litt mørk, litt mystisk, litt kul, veldig fengende:

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 30. oktober 2010

Filled Under: Lenine, MPB, musikk, rock

Views: 1196

Legg igjen en kommentar