MENU

Jakten er over: Her får du servert brasilianske osteboller!

Jeg trodde det var umulig å få pão de queijo over disk i Norge, men sjelden har det vært hyggeligere å ta feil. Både i Trondheim og Oslo kan du meske deg med denne brasilianske deiligheten. Vel bekomme!

Osteboller og kaffe på The Cakery i Oslo. Her får du det over disk, akkurat når du vil. Er det ikke fantastisk? Foto: Torkjell Leira

Aller først: Takk for alle gode tips i jakten på pão de queijo. De har ført til at jeg/vi nå kan dele med alle de to stedene i Norge hvor du allerede i dag kan bestille nystekte, brasilianske osteboller.

Café Ni Muser i Trondheim.

Helt siden 1990-tallet (?) har Ni Muser servert osteboller. Jeg har spist dem sjøl, og hørt historien om hvordan det hele begynte. Om jeg husker rett var det en brasiliansk ansatt som introduserte datidas eiere for pão de queijo, og de snek seg etter hvert inn på menyen.

Café Ni Muser ligger i Bispegata 9a i Trondheim sentrum, rett ved Nidarosdomen. De kaller seg selv en «trendy café med god mat, drikke og et av byens beste konditori». Grunnen til at jeg i forrige innlegg var usikker på om de fortsatt serverte osteboller, var at jeg ikke fant på det menyen deres på nett. Men mange har korrigert meg. De HAR pão de queijo!

Jeg har dessverre ikke noen bilder fra Café Ni Muser. Er det noen i Trondheim som kan sjekke ut ostebollene og avgi rapport? Takk!

Klikk her for å besøke Café Ni Muser på nett.

The Cakery i Oslo!

The Cakery startet som en mini-foodtruck i 2017. De solgte kaffe, kaker og søtsaker på fester og festivaler fra en liten tuktuk (en sånn trehjulsmoped med stort bagasjebrett eller sitteplasser bak).

Her er de superhyggelige innehaverne og kokkene på The Cakery. Klarte dessverre å miste lappen der jeg skrev ned navnene deres. Det er skikkelig flaut. Skal fikses! Foto: Torkjell Leira

I 2019 åpnet de opp en liten kafé i Kongens gate 10 i Kvadraturen i Oslo. De kaller seg en blanding av kaffebar og kakebutikk og serverer kaker, enkle varmretter og utvalgte latinamerikanske spesialiteter – inkludert pão de queijo.

Vi har smakt dem, og de er nydelige. De er av den store typen, de som faktisk er mange munnfuller, og de kom rett fra ovnen. Anbefales varmt!

Slik blir de frosne ostebollene fra The Cakery etter en runde i ovnen. Akkurat som de skal være! Foto: Torkjell Leira

Du kan også kjøpe med deg frosne osteboller og varme dem i ovnen hjemme. Det har vi også gjort. Anbefales!

Klikk her for å besøke The Cakery på nett.

Her er andre måter du kan få tak i osteboller på

Klikk på saken under for å sjekke forrige innlegg om osteboller på BrasiLeira. Der er både oppskrift og flere tips til hvor du kan få tak i frosne osteboller og sånne små poser på utvalgte butikker. Lykke til!

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 5. januar 2022

Filled Under: kultur, mat, Norge-Brasil

Views: 1421

Comments are closed.