MENU

G for Gisele Bündchen

Brasil fra A til Z. Dagens bokstav: G. Ikke for musikerlegenden Gilberto Gil, men selvfølgelig for superstjernen Gisele Bündchen, verdens ubestridte toppmodell det siste tiåret.

 

Gisele Buncdchen 16

«Gisele Bündchen, 16 år, forteller hvordan hun ble toppmodell.» Forsida på det brasilanske ukebladet Carícia i 1996.

 

I Brasil er det sannsynligvis flere som vet hvem Gisele Bündchen er enn dagens president Dilma Rousseff. I verden er Gisele den ubestridt mest kjente brasilianske kvinnen på 2000-tallet. Hun er også den best betalte modellen og skal være god for hundrevis av millioner av kroner. Kanskje er hun enda mer kjent og enda rikere enn Neymar?

 

Gisele Bundchen 18 years

Og her som 18-åring, for første gang på forsida av Vougue.

 

Uansett, Gisele Bündchen symboliserer som få andre Brasil som hjemlandet til vakre kvinner. Heldigvis er hun også en av de mest bevisste superstjernene i omløp. Hun fronter miljøkampanjer i Brasil (og støtter Regnskogfondets og Kirkens Nødhjelps partner ISA) og er goodwill-ambassadør for FNs miljøprogram UNEP. Slik symboliserer hun også brasilianernes miljøengasjement. Kan det bli bedre?

 

Lese mer?

Brasil fra A til Z

Jeg skjønte raskt at daglige oppdateringer ble for ambisiøst, men gjør så godt jeg kan. Altså:  Som en nedtelling til fotball-VM serverer BrasiLeira de 26 viktigste personene og fenomenene i det moderne Brasil. Les mer om Brasil fra A til Z her.

Du kan følge med på BrasiLeira på Facebook, på Torkjell Leiras Twitter eller ved å søke etter #BrasilAZ både her og der. Oppsummeringer legges ut her på bloggen en gang i mellom. Neste: H for ?

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 3. juni 2014

Filled Under: Brasil A-Z, Gisele Bündchen

Views: 2603

2 Responses to G for Gisele Bündchen

  1. […] i Brasil, der erkefienden, sandalprodusenten Ipanema, kapret verdens suverent største modell, brasilianske Gisele Bündchen, til å fronte sine reklamekampanjer. Men fortsatt er Havaianas nummer en. Og Havaianas på mange […]

Legg igjen en kommentar