MENU

Dette sier anmelderne om «Kampen om regnskogen»

«Denne boken er et must for oss som er engasjert i fremtiden for våre regnskoger»  

– Gert Nygårdshaug, forfatter.

.

Anmeldelsen i Dagbladet, signert Aage Borchgrevink.

.

Anmeldelsene og omtalene av «Kampen om regnskogen» har vært fantastiske. (Se under for utdrag.) Det varmer både forfatter-, forsker- og aktivisthjertet. Og det motiverer til mer skriving og flere bøker. Nå håper jeg bare at høsten åpner for flere møter ansikt til ansikt med lesere og andre interesserte.

.

Forfatter søker mennesker

I vår ble alt avlyst på grunn av koronaen. Kjenner du noen som jobber på bibliotek, bokhandel, litteraturhus eller kulturhus? Noen som driver med litterære, næringspolitiske eller bistandsrelaterte arrangementer? Eller gjør du det selv? Ta kontakt og sett meg opp på programmet til høsten!

.

Dette sier anmelderne

«Et solid oppspill til debatt om Norges rolle i regnskogen. […] Bokas styrke er at Leira har arbeidet med Brasil i en generasjon og trekker opp bakteppet fra slutten av 1800-tallet da Lorentzen-rederiet etablerte seg.»

– Aage Borchgrevink, Dagbladet, terningkast 5 

.

«Kampen om regnskogen ­viser hvordan Norge og Brasil ­ødelegger natur og mennesker. […] Denne boka kan hjelpe oss på veien til å kreve en mer ansvarlig norsk politikk, og bør leses av alle de som i disse dager snekrer partiprogram til valget 2021. Norges janusansikt trenger en facelift.» 

– Andrew P. Kroglund, Vårt Land

.

«Leira har gjort en omfattende researchjobb for å kunne opplyse og engasjere oss, og han har et klart mål. […] Dette er en bok som vil interessere alle samfunnsengasjerte, men særlig to grupper bør se det som en plikt å lese den: politikere med makt til å forbedre reguleringen av varer fra regnskogen, og næringslivsaktører med internasjonale planer.»

– Anne Karin Sæther, Prosa

.

«En viktig bok om Norge i Brasil. […] Torkjell Leira har skrevet en bok om Norge i Brasil som knuser myter.»

– Roar Nerdal, Bistandsaktuelt 

.

«Med en ny president i Brasil, hvis politikk har gjort at Norge holder tilbake 300 millioner i regnskogstøtte mens næringslivets investeringer likevel fortsetter som før, er boken både viktig og riktig å lese. Lettlest og godt sammensatt er den også.»

– Linn Marie Hammernes, Finansavisen 

.

«For den som er interessert i Brasil, Amazonas og forholdet mellom Norge og Brasil er boken et must. Jeg håper den kan være med på å starte en debatt om Norges dobbeltrolle i regnskogen. Boken anbefales på det varmeste.»

– Arne Dale, Regnskogfondet 

.

«Opprullinga er spennende som en krimhistorie. […] Regnskogen står lagelig til for hogg, og Norge hjelper til. […] Denne historien er nå fortalt av samfunnsgeografen Torkjell Leira, som behersker både nøkterne fakta og reportasjer med språklig driv. Så har han da også vært med i dette feltet i flere tiår, i ulike roller som forsker, aktivist, journalist og rådgiver, noe som gir Kampen om regnskogen både tyngde og troverdighet. 

[…] Kampen om regnskogen viser derfor klart at Norge har funnet sin plass i det globale kappløpet om profitt, petroleum og proteiner, og kanskje er det Brasil som skal bli den nye olja?»

– Tore Linné Eriksen, Klassekampen

.

«Denne boken er et must for oss som er engasjert i fremtiden for våre regnskoger. Leira har skrevet en avslørende, og ikke minst viktig bok om Norges rolle i Brasil. Les denne, og bli klokere.»

– Gert Nygårdshaug, forfatter 

.

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 26. juli 2020

Filled Under: Bok, foredrag, Kampen om regnskogen

Views: 1372

Comments are closed.