MENU

BrasiLeira feirer 10 år med konkurranse!

Hurra! BrasiLeira fyller ti år! Vi feirer med ny design, ny medarbeider, konkurranser og fete premier! Alt rulles ut i løpet av våren, og når vi får lov til det blir det jubileumsfest. Men akkurat nå trenger vi hjelp av deg: Hvor skal BrasiLeira videre?

.

Kake, musikk, ballonger og bøker. Straks vi får lov, blir det jubileumsfest! Illustrasjon: Sigurd Holden-Leira

.

Høsten 2010 sparket jeg i gang nettstedet BrasiLeira. I dag – 10 år, 515 innlegg og over 100.000 klikk senere – er konklusjonen denne: Det har vært moro, lærerikt og meningsgivende. Men nå må noe skje.

.

Hvorfor navnet BrasiLeira?

Helt i starten het nettstedet BrasilAmazonas. Navnet BrasiLeira ble valgt det første året i en avstemning blant leserne. Det er et ordspill på etternavnet mitt Leira og Brasil. På portugisisk betyr det brasiliansk, i hunnkjønn, eller brasiliansk jente/kvinne.

De aller første ordene som ble lagt ut var disse: «Kommentarer og kuriosa fra Brasil og Amazonas. Det er det vil legge ut på denne bloggen. Det blir mest om politikk, musikk og miljø.»

Det har blitt mest miljø og politikk. Mye musikk også, nå sist om música sertaneja (klikk her). I tillegg har jeg skrevet mye om å reise i Brasil, og om forholdet Brasil-Norge.

.

Men hvorfor et nettsted om Brasil og Amazonas?

Fordi det manglet. Og fordi jeg hadde så mye på hjertet.

Oppdatert kunnskap om Brasil og Amazonas på norsk var mangelvare for ti år siden. Det er det fortsatt. Der har BrasiLeira bidratt til å dekke et stort hull. Det samme har to bøker om Brasil og Amazonas, Brasil – Kjempen våkner fra 2014 og Kampen om regnskogen fra 2020.

For meg har det vært veldig meningsgivende. Å spre kunnskap om Brasil og Amazonas er noe jeg brenner for. Jeg har lært en masse underveis. Og for meg helt personlig har BrasiLeira blitt et stort og fint arkiv over tanker, tekster og meninger.

Fortsatt har jeg mye på hjertet, så BrasiLeira fortsetter. Men nettstedet må bli bedre. Derfor blir det ny design, nytt innhold og en helt ny medarbeider i løpet av våren. Men aller først: Konkurranse!

.

Slik så BrasiLeira ut fra 2011 til 2013. Da flyttet jeg fra Blogspot til WordPress, fikk ny design og egen adresse: brasileira.no

.

Konkurranse: Hvor skal BrasiLeira videre?

Her trenger jeg din hjelp. Vi planlegger en leserundersøkelse i løpet av våren, men i dag har jeg lyst til å spørre rett fram, et helt åpent spørsmål: Hva synes du BrasiLeira skal dekke framover?

Legg inn svar her, på BrasiLeira på Facebook. Alle svar blir verdsatt!

.

Premier, så klart!

Det beste forslaget premieres med et signert eksemplar av boka Kampen om regnskogen. Sannheten om Norge i Brasil. Juryen er Torkjell og den nye medarbeideren (som dere veldig snart skal bli kjent med).

I tillegg får tre tilfeldig valgte vinnere et signert eksemplar av boka Brasil – Kjempen våkner. Vi sender i posten hvis vinnerne ikke bor i Osloområdet.

OK? Bra! Vi tar i mot svar i hele februar, men legg det gjerne inn med en gang. Og del gjerne denne konkurransen med andre. Obrigado!

.

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 10. februar 2021

Filled Under: BrasiLeira

Views: 1220

Comments are closed.