MENU

Brasil på Oslo World

Brasil er heldigvis ikke bare Bolsonaro. Nå er Oslo World her, og det er på tide å omfavne noe av det deiligste Brasil har å by på: Musikken!

De mest kjente brasilianerne på Oslo World i år: Liniker e os Caramelows. Foto: Promo.

Jeg har valgt meg ut to konserter på Oslo World i år.

Liniker e os Caramelows

Torsdag 31. oktober braker det løs på Cosmopolite. Da stiller Liniker Barros i front for bandet Os Caramelows. Om Liniker kan man si mye. Her er tre ting som jeg håper overbeviser deg om å bli med på konsert: 1) Fornyer og viderefører av Brasils stolte Musica Popular Brasileira (MPB)-tradisjon. 2) Transperson med en tydelig politisk agenda. 3) Oppkalt etter den engelske fotball-legenden Gary Lineker.

 Her er Linikers gjennombrudd. Spilt av millioner på millioner av ganger. Len deg tilbake og nyt.

Konserten i Oslo bygger rundt det nye albumet, Goela abaixo. Der er det litt mer trøkk, men jeg tror vi kan forvente oss alt fra nydelige soul-ballader til funky sambainspirerte greier. Bare å glede seg!

Craca e Dani Nega

Dagen etter, fredag 1. november er det Youngs på Youngstorget som gjelder. For å være helt ærlig har jeg aldri hørt om disse før, men i programmet står det omtalt slik:

«Når produsent Craca og vokalist Dani Nega opptrer som duo, manes det til opprør på dansegulvet. I tillegg til å prege den brasilianske undergrunnen med sine agiterende spoken word-opptredener, er Dani Nega en begavet skuespiller og åpent lesbisk politisk aktivist som reagerer på det som skjer i landet sitt med sinne og engasjement. Craca er på sin side kunstner med en bred karriere når han ikke altså jobber som produsent med dype røtter i brasiliansk elektronisk musikk, og som kan minne både om Amon Tobin og en tropicalia-innovatør som Tom Zé.»

Jeg er solgt. Ses på konsert!

Dans med Dengue, dengue, dengue!

Ok, da. Dengue, dengue, dengue er fra Peru. Men det de holder på med er godt som gull. «Duoen fra Lima blander dub, techno og cumbia med symbolikk fra peruviansk folklore og inkamytologi», skriver Oslo World.

Har ikke hørt dem før, men kan noe sånt bli dårlig? Eeh, ja. Men det blir uansett opplevelsesverdig. Lørdag 2. november på Blå.

Jeg drar. Bli med!

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 19. oktober 2019

Filled Under: funk, kultur, kunst, LGBTI, musikk, Peru, samba

Views: 1426

Comments are closed.