MENU

Slik oppdateres Brasil i Store norske leksikon (snl.no)

Endelig! 2014s dårlige samvittighet var Store norske leksikon. I fjor sa jeg nemlig ja til å være fagansvarlig for Brasil, men rakk aldri å oppdatere et komma. Men nå er jeg i gang! Og jeg trenger din hjelp videre. Sjekk åpningsteksten om Brasil her.

 

Skjermbilde 2015-01-09 kl. 22.22.35

Slik ser åpningssida til Brasil ut. Sobert og seriøst. Noen bilder og kart lenger ned, men jeg må finne fram flere. Har du noen tips?

Store norske leksikon kom i sin siste trykte utgave i årene 2005-2007. I dag er det et rent nettprodukt, og det skiller seg fra Wikipedia ved at alle artikler skal skrives eller godkjennes av en navngitt fagperson. I fjor ble jeg spurt om å ta ansvar for Brasils geografi og samtidshistorie, og det kunne jeg ikke si nei til. Men mye trenger oppdatering. De fleste tekstene er fra siste trykte utgave, altså er de ti år eller eldre.

 

Trenger din hjelp

I og med at du leser denne teksten, er du mer enn gjennomsnittlig interessert i Brasil. Kan jeg be deg om en tjeneste? Gå inn på Brasil på snl.no og ta en kikk. Les litt og klikk deg rundt. Ser du ting som bør oppdateres? Er det noe som mangler? Finner du noen feil? I så fall: Si fra!

Nederst i alle artiklene finner du dette:

 

Skjermbilde 2015-01-09 kl. 22.40.05

Og da trenger du bare å klikke og registrere deg for å foreslå endringer. Fagansvarlig vil få forslaget ditt, og hvis det er bra blir det godkjent og automatisk lagt ut på nett. Du kan også gi meg tips i en kommentar her på BrasiLeira hvis du foretrekker det.

På forhånd takk!

 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 9. januar 2015

Filled Under: Brasil, historie, kart, kultur, Norge-Brasil, økonomi, politikk

Views: 2327

Legg igjen en kommentar