MENU

Brasil 2016 – Hva nå?

For fem år siden pekte alle piler oppover i Brasil, men i OL-året 2016 går alt i dass. Stikkord: Historiens største korrupsjonsskandale, økonomisk tilbakeslag og høyere avskoging i Amazonas. Hva skjedde? Og hva skjer fram mot OL i Rio? Velkommen til Brasilsamtale i Oslo onsdag 3. februar.

 

BRAZIL-2016

 

Onsdag 3. februar samler BrasiLeira tre av landets fremste Brasilkjennere for å skjønne mer av hvorfor det gikk så galt. Og ikke minst: kikke inn i glasskula for å se hva som vil skje framover. Vi stiller fire store spørsmål:

  • Politikk: Vil president Dilma Rousseff oppleve OL som president, eller blir hun presset ut før det?
  • Miljø: Hvorfor har den fantastiske nedgangen i avskoging i Amazonas snudd til økning?
  • Økonomi: Hvordan gikk Brasil fra kraftig vekst til en skrumpende BNP på få år?
  • Fordeling: Klarer Brasil å opprettholde satsingen på fattigdomsreduksjon?

 

Tid: Onsdag 3. februar kl. 19.00 – 20.30

Sted: Nydelige Vespa og Humla, Københavngata 2, Grünerløkka.  Her kan du nyte en lokalbrygga øl underveis, eller ta deg litt mat før eller etter. Sjekk Vespa og Humla sine hjemmesider her.

Klikk her for å melde deg på via arrangementets facebookside.

 

Inviterte gjester: Anne Leifsdatter Grønlund, Yuri Kasahara og Trond Heitmann

Ordstyrer: Torkjell Leira

Opplegg: Ingen mikrofon, ingen PowerPoint, bare prat!

 

Anne Leifsdatter Grønlund er samfunnsviter og journalist. Hun jobber i Regnskogfondets policyavdeling, og har fulgt miljøutviklingen i Brasil gjennom flere år.

Yuri Kasahara er statsviter og forsker ved By- og regionforskningsinstituttet (NIBR). Han leder for tiden prosjekter som ser på næringspolitikk i brasiliansk oljesektor og hvordan kommuner i Nordøst-Brasil tilpasser seg til klimaendringer.

Trond Heitmann er sosialantropolog og stipendiat i sosialt arbeid ved NTNU. Han er ansatt på Høgskolen i Østfold og forsker på sosialt arbeid og implementering av velferdstjenester i delstaten Espírito Santo i Brasil.

Torkjell Leira er samfunnsgeograf og selverklært Brasilentusiast. Han jobber på Universitet i Oslo med forskningssamarbeid Norge-Brasil og driver bloggen www.BrasiLeira.no. I 2014 ga han ut boka Brasil – Kjempen våkner.

 

Arrangør: BrasiLeira

Velkommen!

 

Hva er en Brasilsamtale?

Med ujevne mellomrom arrangerer BrasiLeira såkalte Brasilsamtaler. Som regel på en kafé. Det er et slags bokbad, der temaet alltid har noe med Brasil å gjøre. Målet er ikke å vinne en debatt, men å forstå mer av hvordan Brasil fungerer. Nå er det lenge siden sist, og mye har skjedd raskt i Brasil, derfor flere temaer samtidig. Alle med interesse for Brasil er hjertelig velkommen. Og alle kan ta ordet underveis. Gratis adgang.

 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 21. januar 2016

Filled Under: Amazonas, BrasiLeira, Dilma Rouseff, miljø, økonomi, politikk

Views: 4972

Comments are closed.