MENU

Bli med til peruansk Amazonas!

Visste du at over halvparten av Peru ligger i Amazonas? I dag drar jeg til dit. Jeg skal være fem dager i hovedstaden Lima og fem dager i Amazonas med utgangspunkt i byen Iquitos.

 

Iquitos_by_NASA

Satelittbilde av Iquitos der den ligger ved en slags bakevje av Amazonaselva. Byen har nesten like mange innbyggere som Oslo. Bilde: Nasa.

 

I Peru skal jeg samle informasjon til en rapport jeg skal skrive for Regnskogfondet om urfolks rettigheter i Amazonas. Bilder og inntrykk kommer fortløpende her på BrasiLeira.

 

Veldig kort fortalt skal jeg undersøke følgende tre hypoteser:

  1. Konfliktnivået i Amazonas øker, og det samme gjør menneskerettighetsbruddene overfor urfolk som bor der.
  2. Økningen i konfliktnivå henger sammen med en ny bølge av naturressursutvinning i Amazonas, som olje, tømmer, mineraler og vannkraft.
  3. Arbeidsrommet for menneskerettighetsforkjempere og –organisasjoner som ønsker å beskytte urfolks rettigheter blir mindre.

 

Rapporten lanseres i høst, og du er invitert! Det blir en åpen lansering i Oslo i siste halvdel av oktober. Mer info kommer både her og på Regnskogfondets hjemmesider når det nærmer seg.

 

Se her for bildeserier fra tidligere turer i Brasil og Amazonas.

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 1. august 2013

Filled Under: Amazonas, Peru, reise, urfolk

Views: 2135

One Response to Bli med til peruansk Amazonas!

  1. […] Hva jeg egentlig gjør i Peru? Aller mest sitter jeg og jobber på hotellrommet, med en superspennede rapport om urfolks rettigheter i Amazonas. De neste ti dagene skal jeg intervjue masse folk her i Lima og dra inn til Iquitos i Amazonas. Sjekk forrige innlegg her: Bli med til peruansk Amazonas! […]

Legg igjen en kommentar