MENU

Ved nærmere ettertanke: Avhøret av Lula revisited

Min første, instinktive reaksjon var at dette er enormt skadelig for Lula, Dilma, PT og venstresida i Brasil  (Klikk her for forrige innlegg). Det mener jeg fortsatt. Samtidig: Kanskje var dette dråpen som får begeret til å renne over? Kanskje var dette den ultimate provokasjonen, som får Lula, Dilma, PT og venstresida i Brasil tilbake på offensiven?

 

Lula SINDICATO

Lula er tilbake i manesjen. Der han trives og gjør seg aller best. Foto: Instituto Lula

 

Skrevet på farta til Belém og Brasil:

 

Kanskje fungerer arrestasjonen mobiliserende?

For nå er Lula tilbake for fullt i politikken, dedikert som en såret hunnløve. Og nå kan han i tillegg ta rollen som offer for høyresidas hevnlyst.

For Dilma, som desperat har manglet et prosjekt, en plan, hva som helst som kan få henne til å framstå som en leder, her er kanskje hennes halmstrå.

For PT, som oppfatter fredagens avhør som respektløs, absurd maktmisbruk, nærmest en majestetsfornærmelse, nå kan partiet bli provosert nok til kjempe seg tilbake.

For venstresida, som ser at høyresida ikke nekter seg noe i kampen mot PT.

 

Min personlige mening?

Er Lula og Dilma involvert i korrupsjon? Jeg har ingen illusjoner om at man kommer seg til topps i brasiliansk politikk uten å spille det skitne spillet. Lula, Dilma og PT er blitt en del av den brasilianske politiske eliten, sannsynligvis like avhengig av støtte fra næringsliv, storgodseiere og finassektor som høyresidas representanter. Jeg tror ikke Lula og Dilma er personlig involvert i korrupsjon, jeg tror de har vært bevisst isolert, hermetisk lukket ute, fra slike praksiser, nettopp for å unngå å bli dratt inn i skandaler som den vi ser nå.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Written by:

Published on: 8. mars 2016

Filled Under: korrupsjon, Lula

Views: 953

Comments are closed.