MENU

Slik kjøper du billetter til fotball-VM 2014 i Brasil

Advarsel: Dette innlegget er utdatert. Nå skriver vi vår 2014, og nå er det stort sett bare pakketurer og svartebørs og venner og kjente som gjelder…

 

Tirsdag 20. august legges billettene til fotball-VM ut for salg. Her er alt du trenger å vite for å sikre deg en billett til det beste VM noensinne.

VM 2014 logo

Mellom 12. juni og 13. juli neste år går fotball-VM av stabelen. Gjennom 64 kamper på 12 stadioner over hele Brasil skal 32 lag fra hele verden kjempe om VM-tittelen. Tittelforsvarer Spania er knepen favoritt, men laget ble feid av banen av hjemmelaget Brasil i finalen i prøve-VM nå i juli.

 

VM 2014 byer

De 12 byene hvor VM-kampene skal spilles.

 

Slik kjøper du billett til fotball-VM

Tirdag 20. august legges 1.101.079 billetter ut for salg på nettet. Her er alt du trenger å gjøre for å kjøpe din billett til fotball-lykken.

 1. Gå inn på FIFA sine hjemmesider og registrer deg. Du vil få tilsendt en e-post hvor du aktiverer registreringen.
 2. I perioden 20. august – 10. oktober kan du søke om å få kjøpe billetter i alle priskategorier til alle kampene på alle arenaene. Det gjør du som en vanlig billettbestilling på FIFA sine hjemmesider, men søknaden blir ikke behandlet før etter 10. oktober. Du har altså god tid. Der det er flere søknader enn billetter, vil det bli loddtrekning. (I og med at lagene ikke har kvalifisert seg ennå, og kampene ikke er trukket, er det bare vertsnasjon Brasils kamper i gruppespillet vi vet noe som helst om. Brasil spiller åpningskampen i São Paulo 12. juni, i Fortaleza 17. juni og i Brasilia 23. juni.)
 3. I perioden 5. november – 28. november kan du på ny kjøpe billetter til alle kampene. Denne gangen er det førstemann til mølla.
 4. Salgsfase 2 starter 8. desember, to dager etter at trekningen til VM er gjort. Det starter igjen med en åpen søknad til billettene som er igjen, og loddtrekning hvis det er for mange søknader. Senere blir det førstemann til mølla. Men mer om alt dette seinere. Nå er det salgsfase 1 fra 20. august som gjelder!

Skjermbilde 2013-08-17 kl. 20.34.57

 

Hvor mye koster billettene til VM i Brasil?

Billettene koster fra 100 til 6000 kroner. 100-kronersbillettene er det bare spesielt fattige grupper i Brasil som kan kjøpe. For deg og meg koster billettene fra ca. 550 kroner (USD 90) for de dårligste plassene i gruppespillet, til ca. 6000 kroner (USD 990) for de beste kategorien i finalen. Sjekk tabellen under:

 

Skjermbilde 2013-08-17 kl. 20.33.41

 

Tabellen over tror jeg er gjennomsnittspriser, for prisene varierer fra arena til arena. De dyreste billettene selges i Brasilia. Ikke rart, kanskje. Fotballstadionet der er verdens dyrest idrettsarena, men en sluttpris på mellom 4 og 5 milliarder kroner… Sjekk tabellen under for priser, eller klikk her for å lese mer om verdens dyreste fotballstadion i et innlegg fra april da prislappen enda var på (bare) tre milliarder.

 

Skjermbilde 2013-08-17 kl. 20.34.09

 

Hvor blir det av resten av billettene?

Det er bare en tredjedel av alle billettene som legges ut for salg på nettet. Internasjonale gjester kan bare kjøpe 701.079 av dem. Resten, omtrent 2 millioner billetter, går til sponsorer, spesialpakker, rabbatterte billetter til brasilianere, fotballforbund i ulike land, det brasilianske fotballforbundet og organisasjonskomiteen, media, osv. Er det rettferdig? Vet ikke helt.

Se oversikten under for detaljer.

 

Skjermbilde 2013-08-17 kl. 21.16.41

 

Hva nå?

Gå inn på Fifa og registrer deg. Ses i Brasil neste år!

 

Lese mer?

På BrasiLeira: ABC om fotball-VM 2014 i Brasil

Kronikk i Aftenposten: Fotballfest rammer de fattige

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 17. august 2013

Filled Under: fotball, VM 2014

Views: 2406

3 Responses to Slik kjøper du billetter til fotball-VM 2014 i Brasil

 1. […] Alle søknader havner i én pott og fordeles i oktober, senere blir det andre regler. Les mer her: Slik kjøper du billetter til fotball-VM 2014 i Brasil. . . 5. Hvem vinner VM 2014? . Når VM spilles i Amerika, da vinner et latinamerikansk lag. Og når […]

 2. Hei!

  Jeg mener å ha lest, men finner ikke tilbake til denne informasjonen: Det er mulig å søke om billetter, men la være å kjøpe?

  Jeg sitter nå og søker om 3 kamper, men har bare tenkt til å dra på en av de. Ville synes det var veldig rart om jeg er forpliktet til å kjøpe hvis jeg får de.

 3. Torkjell Leira sier:

  Hei Jonas!

  Ja, det er fullt mulig å søke om flere kamper enn man har tenkt å kjøpe. Etter at fristen går ut 10. oktober, får du tilbud om å kjøpe billetter og en frist til å gjøre det. De billettene som ikke er kjøpt og betalt innen fristen, faller tilbake i potten og legges ut for salg på nytt.

  Torkjell

Legg igjen en kommentar