MENU

Reisebrev fra São Paulo, Brasil

Lørdag ettermiddag. Endelig litt fri. Varmt i São Paulo i dag, slapper av i kulda inne på hotellet. Dette er utsikten fra takterassen:

São Paulo. Skyskrapere så langt øyet kan se. Foto: Torkjell Leira

Litt forskjellig fra utsikten fra hotellrommet i Barcelos i Rio Negro i november. Det er bildet på toppen av denne bloggen…

Jeg er på prosjektreise med Regnskogfondet. Bare São Paulo og møter denne gangen, dessverre. Skulle egentlig vært i Surinam først, men flyet ble kansellert og den delen av turen avlyst. Surt.

Men det er alltid bra å være i Brasil. Og jeg begynner, noe motvillig, å like São Paulo, et monster av en by med 15-20 millioner innbyggere.

Noe av det aller beste er kulturlivet. Her finner du ALT! I går kveld dro vi på konsert med Vanessa da Mata, en av 2000-tallets åpenbaringer. Vakker stemme, vakre melodier, vakker dame. Hun hadde en kjempehit for noen år siden som het Ai, ai, ai… Nydelig sang, den ligger til og med på Wimp.

Vanessa da Mata, São Paulo, desember 2010. Foto: Torkjell Leira

Konserten var dessverre en nedtur. Dårlig lyd, billig scenografi, trøbbel med videobildene. Ja,ja. Og trafikkork på veg hjem i taxi, klokka ett om natta!

Jeg savner snø og skog og natur. Det skal jeg gjøre noe med akkurat nå, bortsett fra snø, selvfølgelig. Er på veg til Parque Ibirapuera, den største parken i byen. Men akkurat nå kom regnet…

Ok. Da blir det kino. Tropa de Elite 2 er kommet og er en knallsuksess. Det blir den. Det er oppfølgeren til en nestendokumentar om spesialpolitistyrker i Rio. Ikke mindre aktuell etter oppgjøret rundt favelaene i Rio de siste ukene. Ha det!

Sjekkk bilder fra forrige tur til Rio Negro her

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 11. desember 2010

Filled Under: film, musikk, reise, Vanessa da Mata

Views: 882

Legg igjen en kommentar