MENU

Presidentvalget: Nye tendenser i innspurten

For første gang har oppslutningen om Dilma Rouseff (PT) gått ned i en meningsmåling. Både Jose Serra (PSDB) og Marina Silva (PV) øker i siste måling.

Fortsatt ligger Dilma an til å vinne i første valgomgang 3. oktober, hun har i dag 54% av gyldige stemmer. Men om tendensen fortsetter og hun havner under 50%, vil det gå til en andre valgomgang 31. oktober. Det jobber både Serra og Marina knallhardt for.

Siste twittermelding fra Marina: «En andre valgomgang gir oss muligheten til å lytte, se og tenke to ganger om kandidatene. Samfunnet vinner.»

Årsaken til at Dilma synker er en sak om maktmisbruk som involverer hennes etterfølger som president Lulas stabssjef. Fram til nå har Dilma virket usårlig. Lula har dratt og dyttet henne fram, og hun har økt på hver eneste meningsmåling. Hun vil selvfølgelig vinne valget, men kan denne målingen være det første tegnet på svakhet?

Marina Silva er nå oppe på rekordhøye 14%. Det er like mye som i de villeste drømmene til hennes strateger for ett år siden. I Brasilia har Marina større oppslutning enn Serra, og hun ligger like høyt som ham i Rio og Salvador. Det er ikke annet enn imponerende av en kandidat som bare har en brøkdel av valgkampbudsjettet og den gratis TV-tiden til Dilma og Serra.

Se den siste meningsmålingen her:
http://www1.folha.uol.com.br/poder/803202-dilma-segue-na-frente-mas-vantagem-sobre-adversarios-cai-5-pontos-diz-datafolha.shtml

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Written by:

Published on: 23. september 2010

Filled Under: Dilma Rouseff, José Serra, Marina Silva, politikk, valg 2010

Views: 628

Legg igjen en kommentar