MENU

OL i Rio 2016: Maskotene er forferdelige!

Er det mulig? Søndag ble maskotene til sommer-OL i Rio presentert, og de er redeselsfult stygge. Sjekk dette, da! Det er jo verre enn teletubbies!

 

OL Mascotes Rio 2016

Dette er et offisielt bilde fra Rios OL-komité. Dette er altså det aller beste de klarer å hoste opp. Her finnes ingen unnskyldning!

 

Alle store idrettsarrangementer skal ha sine egne maskoter. Noen som husker VM-elgen fra ski-VM i Oslo i 1982(?). Uansett: I dag er dette big business. Ifølge Rios OL-komite vil det bli solgt OL-produkter med disse maskotene til en verdi av 700 millioner kroner. Jeg har mine tvil. De er rett og slett for stygge.

 

Hva skal de hete?

Du kan være med å bestemme. Det er selvfølgelig en avstemning på nettet. Men navnene du kan velge mellom… Hva skal man si? Alternativene er disse:

1. OBA og EBA

2. TIBA TUQUE og ESQUINDIM

3. TOM og VINICIUS

Alternativ 1 er brasilianske uttrykk for overraskelse, gjerne positivt ladet. Alternativ 2 er helt uforståelig, ingen jeg har snakket med vet hva det betyr, ihvertfall. Alternativ 3 er selvfølgelig bossa nova-pionerene Tom Jobim og Vinicius de Morães. Ved næremere ettertanke: Kanske alternativ 1 og 3 ikke er så dumme likevel?

Klikk her hvis du vil være med på å stemme.

 

Hva skal de symbolisere?

Ifølge OL-komiteen representerer de kraften i naturen, både flora og fauna. Den gule maskoten har egenskaper fra  mange ulike dyr, mens den blå skal symbolisere plantelivet i skogen. Men funker det? Nei. Dette er verre enn teletubbies.

 

Teletubbies

Inspirasjonskilden?

Lese mer?

Her er innleggene om Rio-OL 2016 på BrasiLeira.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Written by:

Published on: 24. november 2014

Filled Under: OL 2016

Views: 1869

3 Responses to OL i Rio 2016: Maskotene er forferdelige!

  1. Huff og huff. Da kan så mye bedre enn dette!

  2. Torkjell Leira sier:

    Ja, Snorre, dette er ille. Men vi venner oss vel til dem til slutt. VM-maskoten, beltedyret med blått skall, ble ihvertfall min yngste sønn på 5 glad i. Så kanskje er problemet at vi ikke er i målgruppa til maskotdesignerne?

  3. Håkon Lasse Leira sier:

    Enig med dinyngste sønn. Den blå var flott, men den gule helt håpløs. Oppbrukt.

Legg igjen en kommentar