MENU

Nabolags-lansering av boka «Kampen om regnskogen»

Kjære venner! Nå er det endelig lov til å møtes igjen! Derfor: Velkommen til en lokal, liten lansering & signering for venner og kjente.

Velkommen til superlokal boklansering! Illustrasjon: Sigurd Holden-Leira

.

Som mange av dere vet, ga jeg ut bok i vinter. Den ble veldig godt mottatt, men lanseringa ble litt amputert. Mars og april forsvant. Men nå: Noe av det jeg har gledet meg mest til. Jeg tar med penn og noen bøker, og setter meg innerst i hjørnesofaen på stamkafeen Vespa & Humla og venter på dere.

.

Tid: Torsdag 7. mai kl. 19-21.

Sted: Vespa & Humla i Københavngata 2 ved Sofienbergparken i Oslo.

.

Stedet er ikke tilfeldig valgt. En del av boka ble skrevet nettopp der. Kom innom for et hei, en prat eller en øl, og kjøp gjerne ei bok til deg selv eller i gave.

Her er to argumenter til, om du trenger (eller allerede har boka).
– Vespa & Humla trenger all den støtte og omsetning de kan få.
– Jeg, og sikkert dere også, savner folk etter måneder med nedstenging.

.

NB: Vi tar restriksjonene på alvor. Men fra og med onsdag er det lov med opptil 50 mennesker, så lenge det er 1 meters avstand. Håper vi ses!

PS! Det er lov å komme selv om du ikke bor i nærheten…

.

DETTE SKRIVER ANMELDERNE:

«Et solid oppspill til debatt om Norges rolle i regnskogen. […] Bokas styrke er at Leira har arbeidet med Brasil i en generasjon og trekker opp bakteppet fra slutten av 1800-tallet da Lorentzen-rederiet etablerte seg.»
– Aage Borchgrevink, Dagbladet, terningkast 5

«Kampen om regnskogen ­viser hvordan Norge og Brasil ­ødelegger natur og mennesker. […] Denne boka kan hjelpe oss på veien til å kreve en mer ansvarlig norsk politikk, og bør leses av alle de som i disse dager snekrer partiprogram til valget 2021. Norges janusansikt trenger en facelift.»
– Andrew P. Kroglund, Vårt Land

«Med en ny president i Brasil, hvis politikk har gjort at Norge holder tilbake 300 millioner i regnskogstøtte mens næringslivets investeringer likevel fortsetter som før, er boken både viktig og riktig å lese. Lettlest og godt sammensatt er den også.»
– Linn Marie Hammernes, Finansavisen

«For den som er interessert i Brasil, Amazonas og forholdet mellom Norge og Brasil er boken et must. Jeg håper den kan være med på å starte en debatt om Norges dobbeltrolle i regnskogen. Boken anbefales på det varmeste. »
– Arne Dale, Regnskogfondet

«Opprullinga er spennende som en krimhistorie. […] Regnskogen står lagelig til for hogg, og Norge hjelper til. […] Denne historien er nå fortalt av samfunnsgeografen Torkjell Leira, som behersker både nøkterne fakta og reportasjer med språklig driv. Så har han da også vært med i dette feltet i flere tiår, i ulike roller som forsker, aktivist, journalist og rådgiver, noe som gir Kampen om regnskogen både tyngde og troverdighet. […] Kampen om regnskogen viser derfor klart at Norge har funnet sin plass i det globale kappløpet om profitt, petroleum og proteiner, og kanskje er det Brasil som skal bli den nye olja?»
– Tore Linné Eriksen, Klassekampen

«Denne boken er et must for oss som er engasjert i fremtiden for våre regnskoger. Leira har skrevet en avslørende, og ikke minst viktig bok om Norges rolle i Brasil. Les denne, og bli klokere.»
– Gert Nygårdshaug, forfatter

«En viktig bok om Norge i Brasil. […] Torkjell Leira har skrevet en bok om Norge i Brasil som knuser myter.»
– Roar Nerdal, Bistandsaktuelt

.

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 5. mai 2020

Filled Under: Bok, Kampen om regnskogen

Views: 457

Comments are closed.