MENU

Mine fem beste venner langs Transamazônica

Halvparten av tingene jeg har med på tur ligger urørt i bagen. Men fem ting bruker jeg nesten 24 timer i døgnet. Bli kjent med mine fem beste venner langs den transamazonske hovedveien – Transamazônica! Inkludert en liten overraskelse. (NB: produktplassering…)

 

mine fem beste venner

Her er mine fem beste venner, under rangert etter hvor mye / ofte / lenge jeg bruker dem. (Unntatt underbukse, shorts og T-skjorte.) Spredd ut over en gigantisk dobbeltseng under en ussel lyspære.

 

  1. Chinelos

De brasilianske gummisandalene – chinelos – er geniale! Billige, bra og nesten uslitelige. Så enkle som det går an i konstruksjonen: En gummisåle og en trepunkts gummirem, fra mellom stortåa og den neste (peketåa?), over vrista til hver side. Jeg bruker klassikeren Havaianas, innkjøpt i João Pessoa i fjor. Terningkast 6 +.

 

  1. Caps

Transamazônica går noen steinkast sør for ekvator. Sola steiker fra morgen til kveld, og det meste av dagen står sola rett over hodet mitt. Caps løser problemet. Jeg har tre. En fiolett, rutete fake Puma, kjøpt på et gata i Belém i fjor, en brunbeige fake Billabong, kjøpt på en busstasjon i Tocantins for noen år sia, da jeg var på research til forrige bok, og en blå reklamecaps som jeg fikk på pensjonatet der jeg bodde i Cabedelo, Pousada Beira Mar.

 

  1. Solbriller

Don´t leave home without them. Solbriller er et must! Sola er sterk, og selv med caps er det deilig med solbriller. Mine er av det brasilianske merket Chili Beans, kjøpt på flyplassen i Lisboa for noen år siden, med innfatning i aluminium.

 

  1. Iphone

Dette er den store overraskelsen på lista. I hvert fall for meg. Jeg bruker telefonen nesten hele tida. Selvfølgelig til å ta bilder. Jeg tar skamløst mange selfier, har helt mistet selvbeherskelsen.

Men jeg bruker telefonen aller mest til å ta notater, og det er dette som er overraskelsen. Skriver ned tanker, ideer, sitater, til og med korte samtaler og intervjuer. Da har jeg det digitalt, og sender det til mac´en når jeg har tilgang til nett. Og når jeg er på nett, er telefonen selvfølgelig redskapet for å sjekke mail og facebook og sende meldinger hjem osv. Akkurat som hjemme.

 

  1. Kart

Jeg elsker kart. Og kartet mitt her er det beste jeg har funnet over Brasil. Deilig å følge med på hvor ferden går, og praktisk å vise de jeg møter hvor jeg har tenkt meg. Har tilbakelagt cirka 1000 km til nå. 1500 igjen til Altamira i Pará, endestasjon for denne etappen.

 

Ut på tur, aldri sur!

 

Lese mer?

Har trøbbel med nettet og/eller WordPress her i São Raimundo Nonato i Piauí. Får ikke lagt inn direktelinker her.

Men søk eller klikk på stikkordet «Transamazônica» her på bloggen, og du får opp alle innlegg fra turen. Du kan også følge BrasiLeira på Facebook, eller @TorkjellLeira på Instagram og Twitter.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Written by:

Published on: 10. april 2016

Filled Under: Bok, reise, Transamazônica

Views: 1222

Comments are closed.