MENU

En ny politisk kraft i Brasil?

La oss begynne med politikk. Og miljø. Denne analysen av presidentvalget og Marina Silvas strategi skrev jeg i mai, men den er fortsatt aktuell.

Marina Silva var tidligere miljøvernminister i Brasil, og sto bak de tiltakene som har resultert i historisk lav avskoging i Amazonas de siste årene. I 2008 trakk hun seg i protest mot at regjeringen i stadig større grad overkjørte miljøinteressene. I 2009 gikk hun ut av president Lulas parti (PT) og inn i de grønne (PV). I år stiller hun som presidentkandidat.

Analysen ligger her:
http://www.norlarnet.uio.no/news/behind-the-news/2010/a_new_political.html

Akkurat nå, fire uker før valget, ser det ut til at Dilma Rouseff (PT) får over 50% av stemmene den 3. oktober og vinner i første valgomgang. Det vil i så fall være en nedtur for Marina Silva og hennes støttespillere. Ingen har noensinne trodd hun ville vinne i år, dette er et langsiktig prosjekt. Men deres strategi i år var/er å komme på tredjeplass i første valgomgang, med nok stemmer til å kunne avgjøre hvem som vinner i andre valgomgang. Denne vippeposisjonen ønsket de å bruke til å dra politikken til de to andre kandidatene i en bærekraftig retning. Men hvis Dilma Rouseff vinner allerede i første runde, blir det jo vanskelig…

Det blir uansett spennende å følge med de siste ukene.

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 5. september 2010

Filled Under: Marina Silva, politikk, valg 2010

Views: 894

Legg igjen en kommentar