MENU

Brasilianske osteboller – pão de queijo – kommer

Kikker inn i glasskula: Den nydelige, salte ostebollen pão de queijo blir lansert i Norge neste år.

pao de queijo 3

 Mmmm. Jeg får vann i munnen av dette synet.

 

Pão de queijo til Norge?

I forrige uke var jeg på arrangementet Smak av Brasil i regi av Norsk kaffeinformasjon. Etterpå var det mingling og caipirinha på den brasilianske ambassaden, og der var det salgsframstøt for pão de queijo.

Pão de queijo er perfekt sammen med kaffe. Og den vil fylle et tomrom i det norske kaffebaruniverset: Ikke noe søtt og klissent som muffins eller brownie, ikke noe svært og dyrt som baguette eller sandwich, men noe lite, deilig, salt og sunt som faktisk metter. Jeg elsker det!

 

ankomstritualet

Ankomstritualet i Brasil: ferskpresset appelsinjuice, espresso og pão de queijo.

 

Osteboller er Brasil!

Osteboller er strengt tatt ikke boller i det hele tatt. Det finnes ikke hvetemel eller gjær i dem. De er lagd av maniokmel, fra den lange rota maniok som indianerne i Amazonas har dyrket i uminnelige tider. Portugiserne kom med kyr og melk og ost, og noen forteller at det var de afrikanske kokkene som eksperimenterte seg fram til disse deilige bollene.

På den måten gjenspeiler ostebollene det fabelaktige kulturelle mangfoldet i Brasil. Osteboller er Brasil.

 

casa-do-pao-de-queijo

I Brasil er osteboller big business. De finnes på alle kafeer og kaffebarer. Det finnes egne kjeder som selger dem, den største er denne, Casa do Pão de Queijo.

 

Du finner også pão de queijo i frysedisken på butikken, og som egne poser der mel og bakervarer ligger. Det er dem jeg alltid har tatt med hjem. Tilsett egg og vann, et kvarters tid i ovnen og vips, verdens beste kaffekompanjong er på ditt bord.

 

yoki pao de queijo

 

På ambassaden var det selskapet Forno de Minas som lanserte sine frosne osteboller. Kanskje de lander på en kaffebar nær deg neste år?

 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 27. mai 2013

Filled Under: mat

Views: 4920

One Response to Brasilianske osteboller – pão de queijo – kommer

Legg igjen en kommentar