MENU

BrasiLeira utvider! Intervju med Rodrigo Braz Vieira

BrasiLeira er 10 år, og mye nytt skal rulles ut i løpet av våren. Aller først: Velkommen til Rodrigo Braz Vieira! Han skal bidra til å utvikle både innhold og utseende, og med det utvides BrasiLeiras team fra én til to personer. Det er intet mindre enn en revolusjon! Men hvem er egentlig Rodrigo?

.

Rodrigo Braz Vieira fra Rio de Janeiro går nå inn som ny medarbeider i BrasiLeira.

.

Av Torkjell Leira

Velkommen ombord, Rodrigo! Med deg går BrasiLeira fra én til to personer, fra jeg til vi, og det er en milepæl i nettstedets historie. Så, hvem er du?

– Takk! Vel, jeg er født og oppvokst i Rio de Janeiro, og har reist mye i Brasil. Både privat og på jobb som turoperatør og reiseleder. Jeg har også jobbet som lokal TV-produsent og researcher for internasjonale journalister og TV-selskaper. Personlig er jeg veldig interessert i alle aspekter ved den brasilianske kulturen, som musikk, historie og fotball, men også i temaer som sosial ulikhet, miljø og bærekraftig og inkluderende utvikling.

Hvordan havnet du i Norge?

– I april 2019 tok jeg og min norske kone beslutningen om å forlate Rio med datteren vår og flytte til Oslo for å være nær familien hennes. På dette neste trinnet i livet mitt, i Norge, er jeg opptatt med å etablere selskapet mitt, Bravietour, med alle de ekstra utfordringene som pandemien påfører. Samtidig leser jeg mest mulig om Norge, historien og samfunnet. Jeg trives veldig godt med å utforske Oslo og å gå ut i naturen her.

Hva ønsker du å formidle til lesere av BrasiLeira?

– Jeg håper jeg kan dele litt av min erfaring fra Brasil, både personlig og som reiselivsgründer. Jeg vil gjerne tilby et nytt blikk på brasiliansk historie, kultur og samfunn, for en bedre forståelse av hjemlandet mitt. Og forhåpentligvis kan det bidra til en positiv debatt om Brasil og Norge.

.

Rodrigo under karnevalet i Rio i 2019. Dette var bildet FØR opptoget…

.

BrasiLeira ønsker å spre kunnskap om Brasil her i Norge. Etter å ha bodd her i snart to år, hva er den mest utbredte misforståelsen om Brasil i Norge?

– De fleste nordmenn vet ikke hvor heterogent og komplekst det brasilianske samfunnet virkelig er. Brasil er preget av stor sosial, regional og økonomisk ulikhet, og dette gjenspeiler seg i nesten alle aspektene av Brasil som nasjon. Når man forstår det, har man et godt utgangspunkt for å forstå landet bedre.

Og hva er den mest utbredte misforståelsen om Norge i Brasil?

– Mange brasilianere vet at Norge er et velstående land, med verdens beste HDI (Human Development Index), en utmerket livskvalitet og et veletablert velferdssystem. Men få vet hva Norge har gjort for å oppnå dette utviklingsnivået. De færreste brasilianere vet at Norge fra 1935, og med få avbrudd helt til 1981, ble styrt av Arbeiderpartiet. Med tiltak som strenge markedsregler, proteksjonisme, etablering av statseide, strategiske selskaper og progressiv inntektsbeskatning bygde landet en ny økonomisk modell. Den gjorde det mulig å bruke naturressursene til å finansiere velferdsstaten, som kom hele befolkningen til gode.

Til slutt: Vi er midt i en pandemi, og det er nesten umulig å reise til utlandet. Mange er syke av lengsel etter Brasil. Hva er det første stedet du skal besøke når vi kan begynne å reise igjen? Og hvorfor?

.

Fra Caraiva i delstaten Bahia. En av Rodrigos favoritter.

.

– Et av stedene jeg gjerne vil besøke igjen, og som gir meg gode minner, er den lille landsbyen Caraiva sør i delstaten Bahia. Caraiva ligger 74 km sør for Porto Seguro, med fantastisk beliggenhet rett ved stranden ved munningen av en elv med samme navn. Livsstilen er ekstremt avslappet, med sjarmerende fargerike hus, ingen biler, det perfekte stedet å koble fra en hektisk verden. Noen flotte aktiviteter er å svømme i havet eller i det rolige varme vannet i elven og utforske mangroven med kano eller SUP. Det perfekte stedet å slappe av og ha kontakt med naturen. For de som liker live musikk og dans er det en bar som heter Forró do Ouriço med flotte tradisjonelle forró-trioer som spilles hver helg.

Bra tips. Jeg blir med!

.

Caraiva. Slike steder blir aldri feil!

.

Fikk du med deg denne konkurransen? Du kan sende inn bidrag i hele februar!

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 16. februar 2021

Filled Under: BrasiLeira, intervju, Norge-Brasil

Views: 1347

Comments are closed.