MENU

Brasil på Oslo World: Bixiga 70!

Jess! Min første store Spotify-oppdagelse, Bixiga 70, kommer til Oslo. Brasiliansk afropop? Funky storband? Fela Kutis etterfølgere? Rytmisk gitar- og blåserbasert instrumental? Aner ikke hva man skal kalle det. Bli heller med og se. Og hør. Og dans! Fredag 2. november på Victoria i Oslo.

 

 

Det er Oslo World som har hentet Bixiga 70 til Norge. Det er ingen ting å tvile på. Bli med på konsert!

Men først:Trykk play her:

 

 

Under finner du Oslo Worlds beskrivelse. Klikk her for å komme til festivalens hjemmeside for program og billetter og sånt. Håper vi ses!

 

Bixiga 70 (BR)

Festaftener av den banebrytende sorten

En bemerkelsesverdig, og gledelig, ting å feste seg ved i dagens musikkliv er at det folksomme ensemblet – storbandet, om du vil – på ingen måte er dødt, trass i en ugjestmild musikkøkonomi. Lite er morsommere, om man dyrker improvisert og rytmisk musikk av den sosiale sorten, enn å være en stor gjeng, både på og foran scenen.

Brasilianske Bixiga 70 er oppkalt etter et sted og et band, som til sammen peker mot to hovedingredienser i ensemblets mangslungne musikk: Bixiga, distriktet i hjembyen São Paulo der de oppsto, representerer den brasilianske musikkarven de forvalter. Tallet har de lånt fra Fela Kutis legendariske band Africa ‘70, og det står her for afrobeatens enorme mulighetsrom, som bandet utfolder seg i. Bixiga 70 består av en strålende og stor rytmeseksjon, en frodig keyboardpark og en tight hornseksjon med solister som virkelig har noe på hjertet.

Høsten 2018 slipper bandet sitt etterlengtede fjerde album på selskapet Glitterbeat (Bombino, Jon Hassell, King Ayisoba), like før de gjester Oslo World. De siste syv årene har de turnert verden over, albumene deres har vært gjengangere på årsbestelister i både hjemland og utland og de har delt scene med afrobeat-legender som Tony Allen og Seun Kuti.

Bixiga 70s musikk er like fengende som den er banebrytende. De er et moderne band som lener seg på tradisjoner hvor det er vanskelig å få til det ene uten å være det andre.

 

 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 1. november 2018

Filled Under: kultur, musikk

Views: 794

Comments are closed.