MENU

Bildeserie: Strandparadiset i Amazonas

Merk deg navnet med en gang: Alter do Chão. Det er Brasils deiligste strandparadis for tida, og det ligger midt i Amazonas. Skynd deg dit!

 

P1140252

Landsbyen Alter do Chão ligger der elva Tapajos møter Amazonaselva. Er det ett eneste sted du skal dra til i Brasil nå, er dette stedet. Sjekk den beliggenheten!

Men aller først: Tusen takk til Frank Foldin og Pegasus opplevelsesreiser som organiserte opplegget for oss. Vi var 11 personer fra 5 til 72, vi hadde det helt topp og vi anbefaler Frank og co. på det varmeste.

 

P1140186

Landsbyen ligger ved utløpet av en lagune, og vannstanden varierer med mange meter ut fra regntid eller tørketid. Det betyr at i tørketida kommer de vakreste, hvite sandstrender til syne langs elvebredden. På bildet over ligger kjærlighetsøya, Ilha do Amor, rett foran landsbyen. Bildet over er tatt fra toppen av fjellet du ser i bildet under.

 

P1140170

Hvis du fra toppen av fjellet ser i den andre retningen, med landsbyen i ryggen, har du utsikten på bildet under. Jeg var så heldig å få prøve kiting for første gang i mitt liv på den sandtunga du ser stikke ut i elva (ja, dette er ei elv, selv om det ser ut som et hav. Amazonas er stort!). Båten tilhører norsk-brasilianske Eskild som bor og jobber i Alter do Chão. En kjernekar!

 

P1140192

 

Under: Kiting! Læreren min Rick og meg med en 12 kvm skjerm. Utrolig følelse å klare å kontrollere den og få den til å dra meg fram og tilbake og nesten løfte meg opp av vannet. Er ikke oppe på brettet ennå, men det blir ikke lenge til!

 

Torkjell kiting

Vi dro tilbake på kvelden for å bade i solnedgangen. Heller ikke dumt.

P1140234

I et strandparadis som dette er det lett å glemme at man faktisk er i Amazonas. Men da er det bare å ta en tur inn i skogen. Da finner man krabater som den på bildet under. Noen der ute som vet hva den blir til slutt?

 

 

P1140205

Kanskje en vakker sommerfugl?

 

 

P1140349

Når vannstanden synker, kommer verdens mest idylliske sandtunger og strende til syne.

 

 

P1140342

Og det gjør de mest fascinerende rotsystemene også

 

P1140381

Vi hadde en ettermiddag og kveld på den sandtunga, med krokodillejakt og grilling på menyen. Ungene elsket det! Og vi voksne også.

 

P1140350

Noen hadde vært der før oss.

P1140302

Henry Ford har også vært her før oss. Litt lenger opp elva ligger rester fra hans største fiasko – forsøket på å bygge opp verdens største gummiplantasje. Samtidig ønsket han å skape et idealisert middelklassesamfunn for arbeiderne, over lesten til det puritanske småby-USA. Den dag i dag står spøkelsesbyen Fordlândia som et monument over grandiose planer og fravær av lokalkunnskap.

 

P1140211

Alter do Chão er latterlig vakkert. Avslutter bildeserien med dette bildet, men lurer allerede på når jeg klarer å dra igjen. Dette er et av de stedene man bare må tilbake til. God tur!!

 

Flere bilder?

Klikk inn her for å se BrasiLeiras 29 bildeserier fra Brasil og Amazonas.

 

 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 21. oktober 2014

Filled Under: Amazonas, bildeserie, reise

Views: 2350

2 Responses to Bildeserie: Strandparadiset i Amazonas

  1. Isabella sier:

    Fantastisk!

  2. Sher sier:

    Fiz uma tradução meia boca do que vc escreveu. É mesmo um lugar fantástico. Alter do chão é chamada tbm de Caribe brasileiro e está entre os melhores destinos. Uma leitura simples e atraente. Gostei.

Legg igjen en kommentar