MENU

Bildeserie: Nydelige Carolina

Jeg har forelsket meg i smellvakre Carolina! Altså den bittelille byen ved den store elva Tocantins. Her er noen av de beste bildene.

(NB: Dette er en reprise fra 2013, til glede for nye og gamle lesere. Forhåpentligvis…)

 

Carolina 1 Foto Torkjell Leira

Kveld på den utrolig sjarmerende torget i Carolina. Kirka i den ene enden, 100 år gamle trær rundt gresset i midten, og gamle, enetasjers murhus på alle kanter.

 

 

Carolina 2 Foto Torkjell Leira

Utsikt fra hotellet til det samme torget formiddagen etter. Ja, det regnet! Og siden gamle, fattige byer i Brasil ikke har avløpssystemer, blir gatene til elver når det regner…

 

 

Carolina 3 Foto Torkjell Leira

Hotellet var som et museum. Eieren var visst en fanatisk samler av kunst, kunsthåndverk, ting og tang. Her er utsikten fra rommet mitt, inn i patioen. Ser du syndefloden utenfor?

 

 

Carolina 4 Foto Torkjell Leira

Det sluttet heldigvis å regne. Vi skulle ut på tur for å besøke en liten landsby laaangt ute på bygda. De leverer frukt til et lokalt juicepresseri, Fruta Sã. Her er det bare Toyota Hilux som funker, ifølge min venn Geert som er daglig leder på fabrikken.

 

 

Carolina 7 Foto Torkjell Leira

Her er Joana og João som satt på med oss fra hovedveien og inn i bushen. Det er dette som er Brasil. Arbeidsfolk med indiansk, afrikansk og europeisk blod i årene. João smilte og lo en masse før jeg ba om få ta et bilde. Da ble han veldig seriøs. Men bildet synes jeg ble supert. Sjekk blikket til Joana!

 

 

Carolina 9 Foto Torkjell Leira

Carolina ligger rett ved nasjonalparken Chapada das Mesas. Mesa betyr bord. Der er det fullt av slike flate, høye fjell som i bakgrunnen på dette bildet. I forgrunnen en liten gutt foran mais som ligger til tørk.

 

 

Carolina 8 Foto Torkjell Leira

Konkurranse: Hva er dette? Tips: Det kan spises og jeg fikk det i gave av noen indianere som også leverer frukt til Fruta Sã. Den første som skriver inn riktig svar i kommentarfeltet under vinner heder og ære og kan når som helst kreve en caipirinha!

Siste: Konkurransen er avsluttet. Riktig svar er lilla søtpotet. Gratulerer til Anders og Knut Andre!

 

 

Torkjell i Carolina

Siste bilde: En fantastisk foss rett utenfor Carolina. Det er hit folk drar for å bade i helgene. Masse vann på grunn av regnet. Carolina: Jeg kommer tilbake!

1000 takk til den brasilianske organisasjonen Senter for urfolksarbeid (CTI), spesielt til Mayk og Geert.

 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 12. april 2016

Filled Under: bildeserie, reise, Transamazônica

Views: 2174

10 Responses to Bildeserie: Nydelige Carolina

 1. Torkjell Leira sier:

  Veldig godt forslag, Anders! Men jeg røper ingenting før jeg er hjemme. Sitter på flyplassen i Brasilia nå, så hvis andre har bedre forslag har dere til onsdag morgen…

 2. enig med potetforslaget, nærmere bestemt «batata doce roxa»

 3. Anna Lena Albertsen sier:

  Tja, snodig farge. Men siden dette tross alt dreier seg om Brasil, og du nevner indianerne, så må jeg jo tippe mandioca!

 4. Torkjell Leira sier:

  Knut André: Dette var mer spesifikt enn det jeg våget å håpe på. Og svaret er helt korrekt!! Gratulerer!

 5. Torkjell Leira sier:

  Anna Lena: Veldig godt forslag, men det er dessvere feil. Riktig svar var potet, nærmere bestemt lilla søtpotet «batata doce roxa». Mandioka (maniok, kassava) finnes så vidt jeg vet bare i hvite og gulhvite varianter.

 6. Torkjell Leira sier:

  Kjære Anders, Knut André og Anna Lena og alle som måtte komme til å lese dette:

  Vi har en vinner! Forresten, vi har to! Anders som gjettet potet først, og Knut André som kom med det helt korrekte svaret «batata doce roxa», eller lilla søtpotet.

  Heder og ære er hermed overlevert, og dere kan når som helst kreve meg for en caipirinha når vi møtes. Gratulerer!!!

  Her er flere bilder av poteten vår og spennende ting du kan gjøre med den:
  https://www.google.no/search?q=batata+doce+roxa&client=firefox-a&hs=wy4&rls=org.mozilla:nb-NO:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=yUWKUeSoL8bwOpfUgdAN&ved=0CC4QsAQ&biw=1344&bih=770

 7. Torkjell Leira sier:

  Anders: Det er helt korrekt! All heder og ære til deg! Og en caipirinha når vi møtes…

 8. Takker og bukker Torkjell. Hvis det passer for deg vil jeg gjerne motta premien min her i Amazonas. Regner med du snart kommer nedover igjen! Jeg er nå i ferd med å bygge hus på elvebredden (Rio Tarumã, kort vei fra flyplassen i Manaus), og du er velkommen til å overnatte hos meg når du kommer. Tenker vi har endel å snakke om!

 9. […] stort sett cerrado – Brasils savanne. Jeg var innom byene Porto Nacional, Palmas og Carolina (se bildeserie fra Carolina her), besøkte urfolk, quilomboer og nasjonalparker, gikk på superkarismatiske gudstjenester og […]

Legg igjen en kommentar