MENU

Bilder og reisetips fra 25 år på kryss og tvers i Brasil

Her er highlights fra bildene jeg viste på Brasilkvelden i serien Reisekveld på Nomaden i Oslo for noen dager siden. Takk til alle som var der, og takk for alle gode spørsmål og historier!

 

ver-o-peso tucupi

Vi startet på markedet Ver-o-peso i Belém, millionbyen som ligger sør for utløpet av Amazonaselva. Dette utendørsmarkedet er fantastisk, og et av de største i hele Amazonas. Jeg sendte rundt et lugubert produkt jeg fikk med meg forrige gang jeg var der, en flaske med urter og ekstrakter fra Amazonas, kalt «viagra natural». Ingen turte smake.  Se flere bilder fra markedet her!

 

 

Sao Paulo skyline dag

Så dro vil til rett til São Paulo, denne hyperurbane metropolen med 20 millioner innbyggere, med en skyline av skyskrapere og høyhus som aldri tar slutt.

 

 

Estadio Nacional Mane Garrincha april 2013 Photo Torkjell Leira

Turen gikk videre til Brasilia, der den nye nasjonalstadion Mané Garrincha (nesten) sto ferdig til fotball-VM i år. Dette bildet tok jeg i mars i fjor, og siden da gikk arbeidet 24 timer i døgnet. Ingen tør tenke på hva sluttsummen blir, men det blir nok mellom fire og fem milliarder kroner. Pengesløseriet rundt VM var én av grunnene til at millioner av mennsker demonstrerte i gatene i juni i fjor.

 

 

transam fotball

Så til en annen fotballbane, denne gangen midt i Amazonas. Banen ligger i en urfolkslandsby langs den transamazonaske hovedveien – Transamazônica.

 

 

transam brudepar + far

 

Jeg var invitert på bryllup. Her er høvding Seu Pedro til venstre og brudeparet til høyre. Jenta fikk jeg dessverre ikke navnet til, men hun var Seu Pedros yngste datter. Landsbyen ligger i det nye urfolksterritoriet til jihauí-indianerne, og bryllupet var det første tradisjonelle indianerbryllupet på en generasjon. Hele samfunnet kollapset på 1970-tallet da veien, tusenvis av veiarbeidere og mye av det verste ved storsamfunnet kom.

 

 

Lencois 1

Vi avsluttet i et paradis av noen sanddyner i Nordøst-Brasil – Lençois Maranhenses. Her et snapshot fra hofta fra lasteplanet på jeepen vi kjørte inn.

 

 

Lencois 2

Jeg har drømt om å dra hit så lenge jeg kan huske. Ser du de to helt i venstre billedkant? Det kan bli deg!

 

 

Brasil - Kjempen vaakner bookstore Trondheim 3

Avslutning: Måtte skryte litt av noka mi også. Moralen er: Hvis du vil skjønne mer av det moderne Brasil – landet bak klisjeene samba, fotball og karneval – da bør du lese denne boka.

 

Neste:

Torkjells 12 tips for deg som vil reise i Brasil

De ti viktigste glosene for deg som skal reise i Brasil

 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 5. september 2014

Filled Under: bildeserie, foredrag, reise

Views: 1742

Legg igjen en kommentar