MENU

Beste artist 2011: Criolo!

Endelig mer musikk her på BrasiLeira. Det var på tide!

Min nye favoritt er Criolo! Rapper fra periferien rundt São Paulo, har hold på i over 20 år og fikk et kjempegjennombrudd i 2011. Sjekk denne fantastiske videoen til den uutalelige sangen Subirusdoistiozin, den vant nesten brasiliansk MTVs pris for beste musikkvideo i fjor. 6 minutter, men se hele, det er en brilliant, liten kortfilm.

Det var andrealbumet Nó na orelha (knute i øret), og anbefalinger fra gamle ikoner som Chico Buarque, som gjorde Criolo til stjerne. Den aller største hiten fra plata er denne rolige hyllesten til São Paulo, Não existe amor em SP (det finnes ikke kjærlighet i São Paulo). Her live sammen med Caetano Veloso fra brasilansk MTV awards 2011. (Caetano er blitt gammel… Han glemmer teksten!)

Não existe amor em SP ble kåret til beste sang i 2011, og albumet til beste album 2011 av MTV. Jeg tror noe av grunnen til suksessen er at plata er så variert. 11 spor, med alt fra hard rap via reggae og ska til MPB og salsainspirerte låter og de rolige du har sett i videoene over. En annen grunn er at han har høy gatekred. Han har drevet rappekurs for barn og grafittiutstillinger i årevis, og er fortsatt med og battler. Og han framstår som en ydmyk og hyggelig fyr. Men aller viktigst: Musikken er kjempebra!

Du finner mye av Criolo på Soundcloud og YouTube. Sjekk dette liveopptaket fra 2008, med noen utdrag fra den første plata hans Ainda há tempo (det er fortsatt tid). Der er det rapperen, MC Criolo Doido, som briljerer.

Mannen er god!

Interessert i mer brasiliansk rap? Sjekk ut min helt: Marcelo D2.
Mer interessert i baile funk eller funk carioca? Her er hun som, til tross for mitt stalltips, desverre ikke slo gjennom i 2011: Zuzuka Poderosa.

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 20. mars 2012

Filled Under: Caetano Veloso, Criolo, hip hop, musikk, rap

Views: 1034

One Response to Beste artist 2011: Criolo!

  1. […] Preto + 1 er utrolig rytmiske og samspilte, og de har spilt med alle: Caetano Veloso, Seu Jorge, Criolo, osv. På videoen over er de litt preget av stundens alvor med CD-lansering og Caetano Veloso som […]

Legg igjen en kommentar