MENU

2014: Årets brasilianske gjennombrudd

Er du klar for ny, dansbar, brasiliansk musikk? Vær så god, her er Gang do Eletro fra Belém. Du kommer garantert til å høre mer om dem i 2014. Men aller først: Trykk play!

 

 

Mitt aller beste tips for årets brasilianske gjennombrudd er altså Gang do Eletro. De spiller en musikkstil som i Brasil går under navnet tecno brega og som høres ut som en fantastisk mix av techno, reggaeton og cumbia.

 

Stjerner i Brasil

Alt ligger klart for internasjonalt gjennombrudd for Gang do Eletro i 2014. For det første er de allerede stjerner i Brasil. De spiller de fengende musikk og har akkurat vunnet en pris i Brasil for beste konsert 2013, delt førsteplass med Caetano Veloso. De har en sang i en primetime novela på TV Globo, og de blir listet opp ved siden av David Bowie og Daft Punk i oversikter over beste album i 2013.

 

Skjermbilde 2014-01-03 kl. 16.34.25

 

Veteraner i Tecno Brega

For det andre er Gang do Eletro ingen døgnflue. Hver for seg har de vært med i tecno brega-scenen i Nordøst-Brasil i årevis. Produsent og DJ i gruppa, Waldo Squash er en ekte veteran. Han har samarbeidet både med Pet Shop Boys og kanskje den største musikkstjerna fra Belém i dag: Gaby Amarantos.

 

 

SXSW

For det tredje er Gang do Eletro inne i de rette sirklene. I april fjor var de på den enorme festivalen South by Southwest (SXSW) i USA, og i november/desember var de på en liten Europaturné. (Blant annet i København, sukk, de ligger alltid et hestehode foran Oslo når det gjelder brasiliansk kultur…)

 

Det funker!

Men viktigst av alt: musikken er enormt fengende. Jeg har spilt Gang do Eletro både på en middag for 40-åringer (riktignok spreke) og en barnebursdag for 8-åringer. Resultatet var det samme: Full dans og brede smil!

 

Øya 2014?

Min spådom er derfor at Gang do Eletro kommer til å gjøre det like bra som brasilianske Bonde do Rolê for noen år siden. Bonde do Rolê spilte på Øya i 2009(?). Hallo Øya: Har dere booket Gang do Eletro for 2014?

 

Mer musikk?

Sommerhiten 2013: Amor de Chocolate

Brasils beste album 2012: BNegão

Beste artist 2011: Criolo

Zuzuka Poderosa: Gjennombrudd i 2011?

Klikk her for alle innlegg om musikk på BrasiLeira.

 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Written by:

Published on: 3. januar 2014

Filled Under: musikk

Views: 1048

Legg igjen en kommentar